June 27, 2023

En rask og enkel guide til de/dem pronomen

En rask og enkel guide til de/dem pronomen er nøyaktig hva den sier: en introduksjon til generelle nøytrale pronomen i komisk form. Den korte grafiske romanen av Archie Bongiovanni og medforfatter Tristan Jimerson er ute denne uken.

Det er med en gang tilgjengelig, med de to som snakker leseren gjennom denne introduksjonen til det som kan være en ny måte å bruke språk for noen lesere. Den ikke-binære Archie bruker de/dem pronomen, mens CIS Tristan bruker han/ham. De designet målrettet en guide som kan deles eller gis bort, og deres to forskjellige perspektiver kombineres for å dekke et større utvalg av publikum. Spesielt Tristan, som Archies venn, har erfaring med å lære og forklare konseptene til andre mennesker, inkludert på arbeidsplassen.

Kunsten er minimal, for det meste hode eller middels skudd av de to forfatterne som snakker, som er egnet for de tiltenkte målgruppene, som kommer til å konsentrere seg mest om det de sier. Det komiske formatet gjør det mer vennlig, med to personer som deler sin bakgrunn og følelser, i stedet for tørr tekst (som kan føles mer som et foredrag). I tillegg er vitser som de mangeårige vennene med hverandre.

Archie forklarer hvordan de føler seg når de blir mishandlet og hvorfor det betyr noe. Tristan spiller sidekick og stiller spørsmål som lar Archie utdype. De dekker også hvordan de kan spørre om noens pronomen, hva de skal gjøre når de gale brukes (avhengig av situasjon og kontekst), og (hva jeg fant mest nyttige) erstatninger å bruke for tradisjonelt kjønnsspråk. Det er også en vesentlig del om vanskene med å komme ut til folk for de som identifiserer seg med alternative pronomen, hvordan de som er nye i konseptet, kan trenge tid og tålmodighet, og behovet for at alle skal møte i midten mens de er oppmerksom på talsmann og selv- omsorg.

Jeg frykter at dette ikke vil være overbevisende for de som trenger mest hjelp til å lære å operere i en mer sammensatt verden enn det de ble oppdratt, men for alle nysgjerrige eller velmenende, men ueksponert, er dette et nyttig sammendrag . Den faktiske tilnærmingen til å snakke om “hvordan” i stedet for “hvorfor” eller “om vi skal” demonstrerer deres filosofi om at dette er nødvendig og til slutt vil bli standard. Diagrammer på baksiden oppsummerer mye av informasjonen for rask referanse.

Jeg har tidligere lagt ut noen forhåndsvisningssider, og forklarte formålet med boka. Her er noen flere. (Forlaget ga en digital gjennomgangskopi.)

Dele denne:
Twitter
Facebook
Tumblr

Relaterte innlegg:

Limerence Press forklarer kjønnsnøytrale pronomen i kommende Releasei Love Educational Comics, spesielt når de er på temaer jeg vil eller trenger å vite mer om. De er så morsommere å lese enn ren tekst. Så jeg er ivrig etter å se et kreativt inntrykk av kjønnsnøytralt språk. Limerence Press, Oni Press ‘avtrykk for erotiske og sexopplæringskomikere, har …

Raske og enkle guider fra Limerence Press: Queer & Trans Identities, Sex & DisabilityLimerence Press, et avtrykk av Oni Press dedikert til “kvalitet erotikk, sexopplæring og kjønn og seksualitetsstudier tegneserier,” har en linje med guider om vanskelige temaer. Disse grafiske romanene er egnet for eldre tenåringer og voksne, og er ikke redde for å takle spørsmål av dagens interesse, og de er skrevet fra kunnskapsrike perspektiver, …

Intervju med Maia Kobabe, forfatter av Gender Queer: A Memoirgender Queer: A Memoir begynte som Maia Kobabes forsøk på å forklare Eir -familien hva det å være ikke -binært og aseksuell mente. (Maia bruker E/EM/Eir pronomen.) Selvbiografien berører kjønnsidentitet, kommer ut og en personlig transformativ reise. Maia svarte på noen spørsmål om boka over e -post; Denne samtalen tok …