September 21, 2022

Heroes Reborn Week Seven: Glem Squadron Supreme – President Phil Coulson er den mest onde skurken i denne virkeligheten

Teknisk sett markerer Week Seven slutten på Heroes Reborn, ettersom den siste ukens utgave er Heroes Return. Selv om hovedserienes tall er oppe, er vi imidlertid ikke i nærheten av slutten. Faktisk føles det som om dette er midtpunktet for en mye større begivenhet, så neste uke må oppnå mye. Så la oss se på de to tegneseriene som kom ut denne uken, en fra hovedserien og en tilknytning. Å, og den tilknytningen? Det er den siste av en grunn.

Heroes Reborn Week Seven: Aaron setter alle kubene på bordet

Um … alle sammen? (Bilde: Heroes Reborn #7, Marvel Comics)

Denne siste utgaven av Heroes Reborn var sannsynligvis den morsomste av alle syv utgavene. Den har også den sprøeste backup -historien ennå, med Ed McGuinness som åpenbart har det veldig bra med – Ahem – Hellish Story. Den beste delen av Heroes Reborn Week Seven, både hovedserien og tilknytningen, er at vi virkelig får se skvadronen fungere sammen som et team. Vi får også noen øyeblikk som gjør teamet litt mye mer sympati. Ikke så mye at vi kan se bort fra grusomhetene vi har sett så langt, men nok til å gjøre oss mye mer interessert i dem. Men sikkerhetskopihistorien? La oss si at det hele går til hundene.

x

Mario Kart DLC Gold Rush.mp4

0 sekunder på 12 minutter, 40 sekunder

Bo
00:00
12:40
12:40

Verden uten retur

Power Princess berører virkelig hjertet ditt – bokstavelig talt. (Bilde: Heroes Reborn #7, Marvel Comics)

Forfatter: Jason Aaron
Artist: Aaron Kuder
Colorist: Dean White

Vi har hørt omtale av noen av kampene og tragediene skvadronen møtte gjennom årene med denne falske virkeligheten, men vi får se dem virkelig denne gangen. Generelt er ikke en serie med tilbakeblikk de mest spennende øyeblikkene. Selv om de viser en god del handling, kan det å vite at utfallet kan fjerne fart. Prequels handler mye mer om å avsløre en sannhet vi ikke visste om. Flashbacks er der for å diskutere et øyeblikk. Noen ganger fungerer de ikke. Men i Heroes Reborn Week Seven jobber de. Spesielt måten de vrir klassiske-og ikke-klassiske hendelser. Og vi starter med en liten superheltskuffing som heter …

Borgerkrig
(Bilde: Heroes Reborn #7, Marvel Comics)

Ofte hyllet som enten Marvels beste begivenhet gjennom tidene eller deres verste, det er en ting alle er enige om: filmen var bedre. Men her er en annen vi kan legge til den listen: kampen mellom Hyperion og Nighthawk føles langt mye mer ødeleggende enn den mellom Iron Man og Captain America. Kanskje det er fordi sinne fra de to Avengers fremdeles er der, men forholdet mellom de to skvadronens øverste medlemmer gjenspeiler Superman og Batman. Jada, Batman og Superman hadde kastet seg før, men aldri på en så personlig, fiendtlig måte som borgerkrig manifestert.

Og de går mye videre. Nighthawk, for å bekjempe Hyperion, kombinerer Venom Symbiote med øyet til Agamotto. Men måten Hyperion sier “skadet meg” i stedet for å “kjempe meg” understreker at dette er så mye mer enn en politisk uenighet. Det dårlige blodet i denne flashback er så sterkt, du glemmer et øyeblikk at Hyperion forbrant Hulk med øynene.

The Dark Phoenix Saga
(Bilde: Heroes Reborn #7, Marvel Comics)

En annen klassiker snudde opp ned. I den originale Dark Phoenix-sagaen møtte X-Men Shi’ar Empire on the Moon, og endte med at Jean ofret seg for å redde vennene sine. Men i denne virkeligheten er det ikke noe heroisk offer. Vi vet fra Heroes Reborn Week Six at Power Princess drepte Jean (og spredte kroppsdelene hennes over universet). I Heroes Reborn Week Seven ser vi imidlertid kjølvannet av Power Princesss handlinger. Nemlig får Wolverine en magisk oppgradering til klørne (derav den grønne gløden) og dreper Hyperion. Å være tegneserier kommer selvfølgelig tilbake. Men flashback viser to lag – Squadron Supreme og Alpha Flight – klar til å rive hverandre fra hverandre. Bokstavelig:

(Bilde: Heroes Reborn #7, Marvel Comics)

Weapon X drepte nettopp Power Princess’s kjæreste, men vi får se mye mer forgreninger for handlingene hans i bindingen for denne uken.

Mørk regjeringstid
(Bilde: Heroes Reborn #7, Marvel Comics)

I Heroes Reborn Week Seven gjør Power Princess det Nighthawk nektet å gjøre i flere tiår: Kills Goblin. Men selv om øyeblikket virker som Power Princesss hverdags vold, lærer vi at det er litt mer personlig enn det i flashback. Og for en enkelt side lærer vi hvordan nissen er like manipulerende i denne virkeligheten som i den uendrede versjonen. Men der Norman Osborne skapte sine Dark Avengers av nødvendighet og pisser av Avengers, skaper Goblin sin mørke skvadron bare for å pisse av skvadronen Supreme.

Det funket.

Spider-Man: En mye mer dag
(Bilde: Spider-Man: En mye mer dag, Marvel Comics)

Hva har borgerkrig, Dark Phoenix og Dark Reign alle til felles? For det meste elsker folk disse historiene. Det er en grunn til at Fox prøvde (og mislyktes, for det meste) å fortelle The Dark Phoenix Saga -historien to ganger.I en rekke grafiske romankurs finner du borgerkrig og Dark Phoenix. Men så langt som bannerhendelser, var Dark Reign en av Marvels beste på to tiår. Du vet imidlertid hvilken hendelse ingen likte? En mye mer dag. Det er kjent for alle gale grunner til historien om at Peter Parker solgte ekteskapet og kjærligheten til Mary Jane til Mephisto, slik at tante May ikke skulle dø. På slutten av J Michael Straczynskis mest episke historie i et episk løp, tilbake i svart.

Dessverre plaget det alt han gjorde før det. Nå har JMS vært veldig sprek om hvordan denne historien ikke var hans valg, men Marvel dikterte ham. Redaktør Joe Quesada ville ha Peter og Mary Jane ekteskap borte. Ikke bare avsluttet – han ville lage det slik at det aldri eksisterte. JMS hatet denne ideen så mye at han vurderte å ta navnet sitt av studiepoengene. Andre forfattere luktet absolutt stanken til “OMD.” Da det var tid for oppfølgeren, et øyeblikk i tid, eller utelater (virkelig), ville ingen ta på den. Quesada endte opp med å skrive og tegne fire-utgaven.

Det var hvor mye alle hatet en mye mer dag. Heldigvis, selv om Nick Spencer forlater Spider-Man, la han allerede grunnlaget for at Retcon ble gjeninnført på nytt. Fortsatt er den opprinnelige historien ikke en rekke mennesker som ønsker å se tilbake på.

Blur: En mye mer dag

(Bilde: Spider-Man: En mye mer dag, Marvel Comics)

I Heroes Reborn Week Seven er det Blur og Mary Jane som gjør avtalen med Mephisto – og med tanke på Mephisto er faktisk Gud i denne verden, det gir mye mye mer mening. Det forklarer også hvorfor uskarphet ikke er helt ombord med skvadronens handlinger. Det er også første gang vi ser Mephisto faktisk til stede. Så langt har vi bare sett statuer og navnet hans på penger. Denne gangen er han der og ser på arbeidet hans spille ut foran ham. Nå er det virkelige spørsmålet om uskarphet virkelig kan bryte seg bort fra Mephistos kontroll. Vi må finne ut av det neste uke.

Heroes Reborn Week Seven bringer oss til konfrontasjonen vi har ventet på

Er det i ferd med å gå ned? (Bilde: Heroes Reborn #7, Marvel Comics)

Gjennom Heroes Reborn #7 jakter skvadronen etter Avengers, og sporer Blade’s skritt fra da han trakk Cap ut av isen i utgave nr. 1. Dette bringer dem til Wakanda, hvor vi fant ut for et par uker siden at Black Panther også er Ronin i denne verden. Han vet også at noe er galt og bruker Ronin -identiteten for å gå utover Wakandas helligdom. Men la oss bare sette pris på Aaron Kuders fantastiske kunst i stedet for å hypotese og dykke inn:

Det går uten tvil. (Bilde: Heroes Reborn #7, Marvel Comics)

Det er all spenningen vi trenger for å drive FN i neste uke, men vi har fortsatt noen ting å pakke sammen for Heroes Reborn Week Seven.

Presidentens beste venn

Har ikke presidentene folk som gjør det for dem? (Bilde: Heroes Reborn #7, Marvel Comics)

Forfatter: Jason Aaron
Penciler: Ed McGuinness
Inker: Mark Morales
Colorist: Matthew Wilson
Mens Heroes Reborn ikke er slutten på hendelsen, får vi noen fine innpakninger angående Phil Coulson og hvordan Mephisto-virkeligheten dannet seg. Og det hele er Coulson. Arbeidet for og med Mephisto omformet Coulson verden slik at Avengers aldri eksisterte. Det er klart at han mislyktes på det målet, men Mephisto – å ta form av en hund – virker ikke plaget. Nå, vanligvis, når noen svikter en demonisk karakter, skjer dårlige ting med dem. Mephisto trekker det av. Vent, kan hunder trekke på skuldrene? Han vogner det av? Det er også denne kryptiske utvekslingen i dialog:

OMG, er den valpen demonisk søt! (Bilde: Heroes Reborn #7, Marvel Comics)

Så dette rådet … generelt går ikke ting bra for skurker som må svare på et råd. Når Coulson og Mephisto uunngåelig mislykkes, kommer vi sannsynligvis til å se dette rådet, og det vil mest sannsynlig ende dårlig for de to. Deres selvtillit er imidlertid ikke feilplassert. Vi får en ny gjenstand for Marvel Lore. Der Red Skull hadde den kosmiske kuben, har Coulson:

Kan vi bare sette pris på Matthew Wilsons kunst et øyeblikk? (Bilde: Heroes Reborn #7, Marvel Comics)

Ja, en pandemoniumkub. Gleder meg til å se hva andre forfattere gjør med dette.

Heroes Reborn Week Seven: Weapon X og Final Flight søker å hevne Canada

Hvem trakk det bedre? Kuder eller boschi? (Bilde: Heroes Reborn: Weapon X og Final Flight #1, Marvel Comics)

Frihet eller død

Forfatter: Ed Brisson
Artist: Roland Boschi
Colorist: Chris O’Halloran
Mens hovedserien i Heroes Reborn Week Seven praktisk talt fikk det til å virke som om Squadron Supreme ikke er morderiske jævler, minner våpen X og Final Flight oss om at jævla de er. Vi har sett noen brutale øyeblikk de siste syv ukene. Doktorspekter som skyver raketten inn i en sol. Hyperion og Power Princess som begår folkemord mot den mutante befolkningen. Nighthawk handler om lagkameratene bare for å fange Baron Zemo. Det har vært en eksplosjon.

Men det de gjør her er det verste ennå. For det første er ikke mutanter de eneste menneskene de prøvde å utslette. Av en eller annen grunn hater skvadronen virkelig kanadiere. De har drept Millioner og setter millioner mye mer i konsentrasjonsleirer. Det er så ille at karakterer omtaler Canada som “den store hvite ingenting.” Våpen X og Alpha Flight gjorde det bare verre da de drepte Hyperion – og det ble enda verre da Hyperion kom tilbake. De jakter kontinuerlig alfa -flyvning, men teamet klarte å holde seg et skritt foran, noen ganger litterære. De dreper også alle de til og med mistenker for å hjelpe Alpha Flight.

Imidlertid fanger de etter hvert dem. Men ikke fordi de fant dem ut eller fant gjemmestedet sitt. Det er noe mye verre.

Alpha Flight, det siste laget som står mot skvadronen, forrådt i Heroes Reborn Week Seven
Jeg har aldri sagt ja til å undre meg over å bruke min likhet for denne karakteren. (Bilde: Heroes Reborn: Weapon X og Final Flight #1, Marvel Comics)

Forråder er vanlig i tegneserier. Quicksilver forrådte X-Factor, Magneto forrådte brorskapet … og deretter X-Men. og crème de la crème of svikhistorier: teen titans: Judas -kontrakten. Nå har Sasquatchs svik kanskje ikke den samme intensiteten siden det foregår i en alternativ virkelighet, men nedfallet av handlingene hans er like fryktelig som de verste svikene i tegneserier – og så noen.

Han leder Alpha -fly inn i en felle, der skvadronen Supreme venter på dem. Men skvadronen har bare ett mål: våpen X. Hyperion kan være i live igjen, men han glemte aldri at Logan knivstakk ham i halsen. Avtalen er enkel. Sasquatch leverer Weapon X, og skvadronen lar resten av Alpha Flight gå bort. De ærer avtalen, men dette er Mephistos skvadron suverene, så alt hatet de har for alfakamp og kanadiere, generelt, tar de ut på Logan.

Hyperion steker ham med hans hetesyn gjennom øynene, og etterlater ikke mye mer enn et forkullet – men helbredende – lik. Imidlertid, mens han er i den tilstanden, tar Doctor Spectrum, det mest sadistiske medlemmet, ham til en marerittplanet:

Jævla. (Bilde: Heroes Reborn: Weapon X og Final Flight #1, Marvel Comics)

Blur: Miskarakterisert eller avslørt? Heroes Reborn Week Seven kompliserer karakteren
For det meste har Blur vært det mest stabile og uskyldige medlemmet av Squadron Supreme, men i Weapon X og Final Flight, den eneste tilknytningen til Heroes Reborn Week Seven, opptrer han i hovedsak som alle de andre medlemmene av teamet. Og det er dette øyeblikket som er spesielt urovekkende:

(Bilde: Heroes Reborn: Weapon X og Final Flight #1, Marvel Comics)

Så dette virker ikke i samsvar med hvordan forfattere har skildret uskarphet så langt. Er dette bare en savnet takt fra Ed Brisson og redaktørene hans? Eller ser vi endelig, i uke syv av helter gjenfødt – rett før finalen – hvem uskarphet egentlig er?

Et annet spørsmål vi må vente på. Men jeg håper vi får ett skvadronmedlem som sider med Avengers, og uskarphet er den mest sannsynlige kandidaten.

Hva tror du?